Streaming av "Streaming av teaterforestillinger"

 

 

 

Streaming av "Etisk bevissthet i norsk teater"

 

av Norsk Sceneinstruktørforening
Det Norske Teatret, Bikuben
12. juni 2019 kl: 12:00-13:00 

Hvordan påvirker det scenekunsten dersom forestillingen også skal filmes? Hva går tapt i en overføring,
og hva vinner man? Hva skjer med åndsverket?

Norsk Sceneinstruktørforening inviterer til panelsamtale med leder for Applaus scene Monica Boracco, skuespillerforbundets leder Knut Alfsen og sceneinstruktør Tyra Tønnessen.

Arrangeres av: Norsk Sceneinstruktørforening i samarbeid med Heddadagene
Passer for: Deg som er opptatt av teater og formidling i møte med ny teknologi.

Klikk på link for billett: https://www.heddadagene.no/program/streaming-av-teaterforestillinger?fbclid=IwAR2wPYFLkwEi0ebmunDRfIAN7K7MIOP2_c4oCKBI51w8UZvETmA7NLoSRc4

av Norsk Sceneinstruktørforening
Det Norske Teatret, Bikuben
11. juni 2019 kl: 13:00-14:30 Billett

Vi har et juridisk lovverk som bestemmer hva som er tillatt og hva som ikke er tillatt, et lovverk som også gjelder for teatret. Men hva med etikken?

Norsk Sceneinstruktørforening inviterer til panelsamtale om etiske grenser i teaterforestillinger. Panelet består av psykolog og forfatter Hedvig Montgomery, advokat Tore Lerheim, dramaturg og teatersjef ved Hordaland Teater Solrun Toft Iversen, samt leder i Norsk Sceneinstruktørforening Johan Osuldsen. Samtalen ledes av filosof Anne Rose Røsbak Feragen.

Arrangeres av: Norsk Sceneinstruktørforening i samarbeid med Heddadagene
Passer for: Deg som er interessert i vurderingene som gjøres når en forestilling blir til.

Klikk på link for billett: https://www.heddadagene.no/program/etisk-bevissthet-i-norsk-teater

Husk å registrere vederlag for animasjon, dokumentar, kortfilm, spillefilm, musikkvideo, TV-underholdning og TV-drama for visningsåret 2017 - herunder privatkopieringsvederlag.

Dessverre har det vært tekniske feil med portalen som ble brukt til fordeling i 2018. Du skal derfor ikke bruke portalen i år, men søke om vederlag slik det beskrives nedenfor.

Dersom du har registrert deg på produksjoner i portalen etter at fjorårets registreringfrist utløp 29. mai 2018, må du registrere dette på nytt nå. De som er ansvarlig for portalen beklager dette. Produksjoner som du registrerte deg på innen 29. mai 2018, trenger du derimot ikke å registre deg på en gang til.

Fristen for registrering i 2019 er 13. juni kl. 23.59.

Her er da linken du skal bruke for å få registrert dine vederlag: https://filmforbundet.no/Dine-rettigheter/Fordeling-fra-FOR-i-2019

Prosessen rundt forestillingen «Ways of seeing» på Black Box teater har vist hvor skjør ytringsfriheten er, også her i Norge. NScF støtter, og verner om ytringsfrihet i all norsk scenekunst.

 Det blir arrangert en demonstrasjon foran Stortinget 23. mars kl 11.00

Etter ønske fra Spekter har NScF vært i reforhandinger av SIK-avtalen for første gang siden 1990-tallet. Forhandlingene har pågått et års tid. Johan Osuldsen, Carl Jørgen Kiønig, Eirik Djønne og Bjørn Sæter har forhandlet med Spekter. Partene kunne ikke enes om en ny avtale, og den eksisterende avtalen gjelder derfor som før. 

Årsmøtet ble holdt på Litteraturhuset 24. sept. 25 fremmøtte medlemmer.
Nytt styre er: Ingrid Forthun (nestleder), Anne Mali Sæther, Tyra Tønnessen og Ivar Tindberg. Tindberg er innlemmet i styret i etterkant av årsmøtet. Simone Thiis og Gard B. Eidsvold sitter et år til. Johan Osuldsen tar to nye år som leder. 

Til toppen av siden