Prosessen rundt forestillingen «Ways of seeing» på Black Box teater har vist hvor skjør ytringsfriheten er, også her i Norge. NScF støtter, og verner om ytringsfrihet i all norsk scenekunst.

 Det blir arrangert en demonstrasjon foran Stortinget 23. mars kl 11.00

Etter ønske fra Spekter har NScF vært i reforhandinger av SIK-avtalen for første gang siden 1990-tallet. Forhandlingene har pågått et års tid. Johan Osuldsen, Carl Jørgen Kiønig, Eirik Djønne og Bjørn Sæter har forhandlet med Spekter. Partene kunne ikke enes om en ny avtale, og den eksisterende avtalen gjelder derfor som før. 

Årsmøtet ble holdt på Litteraturhuset 24. sept. 25 fremmøtte medlemmer.
Nytt styre er: Ingrid Forthun (nestleder), Anne Mali Sæther, Tyra Tønnessen og Ivar Tindberg. Tindberg er innlemmet i styret i etterkant av årsmøtet. Simone Thiis og Gard B. Eidsvold sitter et år til. Johan Osuldsen tar to nye år som leder. 

Kunstnernettverket, hvor NScF er aktiv deltaker, har sammen med flere andre organisasjoner utformet retningslinjer for å bekjempe seksuell trakassering i film-, TV-, spill- og scenekunstbransjen.  Retningslinjene består av elleve punkter, og NScF og alle som har jobbet med prosjektet, har hatt grundig kontakt siden starten av 2018 for å få alt på plass. 

Trykk her for å laste ned rettningslinjer

Etter ønske fra Spekter reforhandles SIK-avtalen for første gang siden 1990-tallet. Johan Osuldsen, Carl Jørgen Kiønig, Eirik Djønne og Bjørn Sæter forhandler for NScF i samarbeid med scenografene og kostymedesignerne, som også har med seg MFO, siden de er medlem der.

Husk å betale inn 1 % av næringsinntekt når du har fått oppgjør fra din produsent. Dette gjøres enkelt på https://www.nscf.no/betaling

Norske Sceneinstruktørforenings julebord er i år på Theatercafeen, i stedets Chambre Separee — eget rom innerst i «Bunnefjorden».
Tre retters meny kr 590. Juletallerken, pinnekjøtt, lutefisk, vegetar.

Påmelding deg på herhttps://www.nscf.no/betaling innen 11 oktober 2018. Merk med ditt navn! Velkommen!

Last ned invitasjonen her

Vi minner om årsmøtet mandag 24. september 2018 kl. 19.00 på Litteraturhuset, 2 etg møterom Kverneland, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo.

Årsmøtet er NScFs øverste organ og styret oppfordrer så mange som mulig av medlemmene til å møte opp. De som av ulike årsaker ikke kan møte, bes om å gi fullmakt til et annet medlem.

Årsmøtet varer som regel ikke mer enn et par timer og er en fin anledning til å treffe hyggelige kolleger. Velkommen!

Vennlig hilsen

Johan Osuldsen

Leder, NScF

Til toppen av siden