En ukes feiring av kunstnerisk ytringsfrihet 2.-8. mars. Vi inviterer alle aktører i det norske kulturfeltet til å sette fokus på kunstnerisk ytringsfrihet denne uken, gjennom konserter, debatter, konferanser, oppslag på sosiale medier og nettsider, appeller eller andre typer markeringer og arrangementer. Prosjektet er satt i gang av SafeMUSE, som jobber for å sikre trygge rammer for kunstnere i alle land som er ofre for forfølgelse, trusler, sensur eller andre brudd på sin ytringsfrihet. Utgangspunktet for markeringen er den økede oppmerksomheten som er rundt disse spørsmålene i den norske offentligheten, og samtidig det økte presset som er mot kunstnerisk ytringsfrihet i verden og ikke minst i Europa. (Jf. Freemuse.org)

Foruten å bli med i nettverket av organisasjoner som stiller seg bak initiativet kan dette også innebære at dere publiserer eller arrangerer noe i denne uka som setter fokus på temaet. Vi er opptatte av at temaet løftes frem på deres egne premisser, på den måten som passer best for dere. For eksempel holder det massevis å legge ut en liten tekst om initiativet sammen med Fri Kunst-logoen i deres kanaler, hvis det blir for ressurskrevende å få til noe på en scene på kort varsel. 

Det viktigste er at kunstnerisk ytringsfrihet blir markert på en eller annen måte i løpet av uka. Dere kan lese vår instruks for hvordan man kan delta her.

Gi meg gjerne en tilbakemelding om dere ønsker å stille dere bak initiativet, og ønsker å bli ført opp på listen over organisasjoner som har gjort det samme! Hvis dere har andre spørsmål om prosjektet så er det bare å spørre.

Les mer på vår nettside og Facebookarrangementet for prosjektet.

Hannah Elstrøm

16. okt er det frist for stipendsøknad. Vi oppfordrer våre medlemmer til å søke.

For mer informasjon, trykk HER

Redd det blir sovepute

(...)Ved å strømme teater kan forestillinger nå ut til flere. Men teatersjefer ved regionteatrene frykter at strømmingen vil bli en lettvint, men dårlig erstatning for å sende skoleklasser i teatret (...)

Les hele saken her: https://www.klassekampen.no/article/20190726/ARTICLE/190729978

Ser mørkt på strømming

(...)Strømming av teater er i ferd med å innta de norske teaterscenene. Men regissør Tyra Tønnessen vil ikke la noen strømme hennes forestillinger. – Kunstformen blir ødelagt og avslørt, sier hun.(...)

 

Les hele saken her: https://www.klassekampen.no/article/20190724/ARTICLE/190729986

 

Streaming av "Streaming av teaterforestillinger"

 

 

 

Streaming av "Etisk bevissthet i norsk teater"

 

av Norsk Sceneinstruktørforening
Det Norske Teatret, Bikuben
12. juni 2019 kl: 12:00-13:00 

Hvordan påvirker det scenekunsten dersom forestillingen også skal filmes? Hva går tapt i en overføring,
og hva vinner man? Hva skjer med åndsverket?

Norsk Sceneinstruktørforening inviterer til panelsamtale med leder for Applaus scene Monica Boracco, skuespillerforbundets leder Knut Alfsen og sceneinstruktør Tyra Tønnessen.

Arrangeres av: Norsk Sceneinstruktørforening i samarbeid med Heddadagene
Passer for: Deg som er opptatt av teater og formidling i møte med ny teknologi.

Klikk på link for billett: https://www.heddadagene.no/program/streaming-av-teaterforestillinger?fbclid=IwAR2wPYFLkwEi0ebmunDRfIAN7K7MIOP2_c4oCKBI51w8UZvETmA7NLoSRc4

av Norsk Sceneinstruktørforening
Det Norske Teatret, Bikuben
11. juni 2019 kl: 13:00-14:30 Billett

Vi har et juridisk lovverk som bestemmer hva som er tillatt og hva som ikke er tillatt, et lovverk som også gjelder for teatret. Men hva med etikken?

Norsk Sceneinstruktørforening inviterer til panelsamtale om etiske grenser i teaterforestillinger. Panelet består av psykolog og forfatter Hedvig Montgomery, advokat Tore Lerheim, dramaturg og teatersjef ved Hordaland Teater Solrun Toft Iversen, samt leder i Norsk Sceneinstruktørforening Johan Osuldsen. Samtalen ledes av filosof Anne Rose Røsbak Feragen.

Arrangeres av: Norsk Sceneinstruktørforening i samarbeid med Heddadagene
Passer for: Deg som er interessert i vurderingene som gjøres når en forestilling blir til.

Klikk på link for billett: https://www.heddadagene.no/program/etisk-bevissthet-i-norsk-teater

Til toppen av siden