Norsk Sceneinstruktørforening (NScF) feirer 70 år i 2018 og ønsker å bruke anledningen til å se nærmere på to viktige saker for bransjen og vår yrkesgruppe. Vi arrangerer derfor to paneldebatter i Bikuben under årets Heddadager.

stilleforopptakheadshots

#metoo - hvor står teatrene nå?

Mye har skjedd etter at metoo-saken preget nyhetsbildet høsten 2017. Norsk Sceneinstruktørforening (NScF) feirer 70 år og ønsker å bruke anledningen til å se nærmere på hva som har blitt gjort av konkrete tiltak for å bekjempe seksuell trakassering i norsk teater.

Arrangementet blir en panelsamtale som kommer til å diskutere blant annet hva som har blitt gjort av konkrete tiltak, hva som er endret i kontrakter, informasjon etc. for teaterarbeidere, og om teatrene bør ha folk utenfor huset til å ta seg av eventuelle anmeldelser som kommer inn? 

Med Hedvig Montgomery (psykolog), Julie Støp Husby (skuespiller, blant dem som jobbet med #stilleforopptak), Maria Mediaas (Daglig leder i Talent Norge, tidligere sjefsprodusent ved Nationaltheatret). Samtalen ledes av Johan Osuldsen (instruktør, leder i NScF). Flere paneldeltakere annonseres senere.

Arrangeres av: Norsk Sceneinstruktørforening

Passer for: Teaterledere, skuespillere, instruktører, og andre som er interessert i arbeidsmiljøet. 

Åpent arrangement.

NB! Tidspunktet er endret til klokken 12.00!

12. juni, kl. 12.00 i Bikuben (Det Norske Teatret).

Sal

Trenger vi en regiutdannelse?

Norske institusjonsteatre bruker stadig oftere instruktører uten regiutdannelse. Norsk Sceneinstruktørforening (NScF) feirer 70 år og ønsker å bruke anledningen til å se nærmere på hva teatrene, akademia, anmeldere og norske regissører mener om denne tendensen. Er det pga. pengemangel, vennetjenester eller liten respekt for regifaget? Trenger vi i det hele tatt en regiutdannelse i Norge?

Med Runar Hodne (instruktør, Kunsthøyskolen i Oslo), Marit Moum Aune (instruktør), Kjersti Horn (instruktør), og Mona Levin (teaterkritiker). Samtalen ledes av Johan Osuldsen (instruktør, leder i NScF).

Arrangeres av: Norsk Sceneinstruktørforening

Passer for: Teaterledere, instruktører og andre som er interessert i regi og kunstnerisk ledelse. 

Åpent arrangement.

NB! Tidspunktet er endret til kl. 12.00!

13. juni, kl. 12.00 Bikuben - Det Norske Teatret

Til toppen av siden