Foto : Camilla Jensen

Når Theater Corpus hadde premiere på EPP for et år siden under Ultima festivalen kokte det i salen og foran billettskranken.
Dessverre hadde vi bare anledning til å spille forestillingen en gang med Oslo Sinfonietta live så mange fikk ikke plass.
Nå kommer den opp igjen i Oslo før vi reiser videre til Gøteborg!

Fredag 10 november kl 1900 og Lørdag 11 november kl 1900

Les mer og billetter på https://www.theatercorpus.com/epp

Axel Jensens roman Epp (1965) er kanskje det mest bemerkelsesverdige norske verket innen science fiction-sjangeren. Boka handler om pensjonisten Epp, som bor i en anonym boligblokk i byen Oblidor i landet Gambolia på en ikke navngitt planet, en gang i fremtiden. Epp er en studie i nytteløshet og selvbedrag, og boken ble tolket som en satire over velferdsstaten. Den gretne Epp skriver daglige rapporter om hverdagslivet, som å koke egg eller å mate sin kjøttetende plante. I motsetning til Epp, drømmer naboen Lem om et mer egalitært samfunn, og han prøver stadig å få med seg Epp i en motstandsbevegelse. I denne triste og skitne boligblokken lever en underlig drøm, en framtidsnostalgi der friheten er rett rundt hjørnet.

Medvirkende:

Ide, regi, scenografi, kostymer og figurer: Tormod Lindgren
Dramatisering : Aina Villanger etter Axel Jensens roman EPP
Komponist: Lars Skoglund for Oslo Sinfonietta
Videoprojeksjoner : Peter Knudsen
Lysdesign : Kåre Nordseth/Oscar Udbye
Produsent: Tormod Lindgren
Skuespillere: Thomas Hildebrandt, Geir Robsrud og Dominika Minacz-Sira
Musikken fremføres ikke live av Oslo Sinfonietta denne gang.
Varighet : 70 minutter

Forestillingen er støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende, Fritt Ord, Norsk komponistfond, Spenn. Takk til Axel Jensens etterlatte for tillatelse til å dramatisere verket.